Drömmaren är den första boken i serien Solomons spel. Den är min debutroman och ligger ute som ljudbok på Storytel: https://www.storytel.se/serie-Solomons%20spel

drömmaren2 95
Illustration av Madeleine von Post

Utgiven: December 2015

Förlag: Storyside

Uppläsare: Fredrik Berling

Synopsis: Så länge de kan minnas har Maghanaras samhälle sett ut som det gör. Ihophållet av strikta regler och styrt av en Härskare som sprider lika mycket gåtfullhet som rädsla. Kriget i öst talas det bara tyst om, och Paranthea är fortfarande okänt för många, även om det enligt legenden var där som allting började. Endast de kriminella strider. De spärras in i fängelser och tränas upp till krigare, och så länge befolkningen slipper involvera sig är det få som ifrågasätter systemet. Lika lite ifrågasätts det att de föräldralösa flickorna inhyses i barnhem och gifts bort som mutor vid sjutton års ålder. Det är i ett sådant hem för flickor som Ariana och Maya växer upp, och i ett sådant fängelse för kriminella som Felinai blir upptränad. Ingen av dem vet vad som pågår bortom Maghanaras gränser, och ingen av dem har hört talas om Solomon eller den forna värld som de härstammar ifrån. I samma stad befinner sig Janus. Han har inte träffat vare sig Ariana, Maya eller Felinai och är ännu omedveten om den roll han kommer att spela i deras liv. Vad han vet är att upproret ligger i luften. Han vet också att han själv är en del av det och att det inte längre finns någon väg tillbaka.

 

Paranthea är den andra boken i serien Solomons spel. Första utkastet planeras att vara klart i september. Förhoppningsvis antas manuset av något förlag i höst, antingen i digital eller fysisk form. I annat fall släpper jag  den själv och tar tillfället i akt att lära mig allt om egenutgivning.