Jag föddes 1989, samma år som Berlinmuren föll. Jag är inte vidskeplig men föredrar ändå att se det som ett gott tecken. De först tjugo åren av mitt liv levde jag i Malmö. Jag lade en stor del av tiden på att dagdrömma. Fantisera. Jag älskade berättelser. Jag upptäckte magin i böcker långt innan jag började skolan, och när jag blev äldre försökte jag att själv skapa samma magi. Jag var övertygad om att jag skulle bli publicerad författare som tolvåring och fortsatte att tro på det varje år därefter.

Mitt första seriösa försök gjorde jag på gymnasiet. Jag kom 50 sidor, sedan tog det tvärstopp. 2010 flyttade jag till Lund och påbörjade en civilingenjörsutbildning i teknisk fysik. Skrivandet reducerades till sporadiskt nedklottrade tankar. 2012 började jag läsa psykologi parallellt. I samma veva återupptog jag skrivandet på allvar, och 2013 påbörjade jag det som skulle komma att bli min debutroman.

I skrivande stund har jag precis avslutat ett masterprogram i psykologi och är en termin ifrån en titel som civilingenjör. Min debutroman, Drömmaren, släpptes som ljudbok på Storytel i december 2015, och i sommar skriver jag den andra boken i samma serie. I den här bloggen vill jag dela den processen med dig. Jag vill också dela annat som upptar mina tankar och som ibland är alltför stort, alltför intressant eller alltför viktigt för att rymmas i mitt eget huvud.

4 reaktioner på ”Om mig

  1. Jag önskar dig lycka till, Erik! Fantastiskt att läsa dina tankar här.
    MVH
    Ulrika (din ”gamla” svenska-lärare) 🙂

    1. Tack så mycket, Eva! Ja, det finns väldigt mycket intressant att hämta därifrån, nästan så att jag måste hålla igen ibland för att det inte ska bli för mycket 🙂

Kommentera