Jag lovade att följa upp en av trådarna från mitt föregående inlägg, så här kommer det. Jag är nu officiellt inskriven som medlem i Toastmasters International och går varannan onsdag till Lunds lokala klubb på Ideon för att träna på att tala inför publik.

Vad är Toastmaster?

Toastmasters International är en ideell organisation som har som mål att hjälpa människor att förbättra sin muntliga kommunikation, tala inför publik och träna upp sin ledarskapsförmåga.

Människor går dit av olika anledningar. Några vill bli bättre ledare eller allmänt träna upp sin förmåga att kommunicera effektivt. Andra vill lära sig att hålla professionella presentationer eller bli uppskattade underhållare på fester. Ytterligare andra går dit för att lämna sin komfortzon eller helt enkelt träffa nya människor.

Organisationen har sitt ursprung i tjugotalets Illinois, USA. Ralph C. Smedley, som vid den tiden arbetade för YMCA, såg ett behov hos de anställda att lära sig att tala och att planera och genomföra möten. Därför bestämde han sig för att organisera en klubb där man kunde träna på just dessa färdigheter. Det första inofficiella mötet hölls den 24 mars 1905, men det var först nitton år senare, i oktober 1924, som Toastmaster officiellt hade sitt första möte i en av YMCA:s lokaler.

Idag, nästan ett sekel senare, finns det totalt mer än 345 000 medlemmar, utspridda på 15 900 klubbar i totalt 142 länder.

 

Vilka roller finns i organisationen?

I organisationen finns ett antal roller som fördelas mellan medlemmarna. Eftersom mötena, och således alla termer, är på engelska väljer jag att använda de engelska namnen:

Speaker: Varje möte har minst tre talare (speakers) förberett tal, som ofta varar mellan fyra och sju minuter.

Evaluator: Varje talare tilldelas en person (evaluator) som utvärderar hens tal. Utvärderingen är en viktig del av organisationen, både för att utveckla ens förmåga att tala och ens förmåga att ge konstruktiv feedback.

Timer: Mötena följer ett strikt tidsschema, och för att kontrollera att talarna inte överskrider sina tillåtna talartider finns det en person (timern) som tar tid och signalerar när talet bör avslutas.

Topicsmaster: Ett av momenten under mötena är det som kallas table topics, ett improvisationsmoment där vem som helst, även gäster, ges möjlighet att hålla korta (1-2 minuter) och improviserade tal på olika teman. Topicsmastern har som uppgift att bestämma vilka dessa teman är.

General evaluator: Utöver utvärderingarna av de enskilda talen sker en utvärdering av utvärderarna och av mötet i sin helhet. Detta görs av general evaluator.

Toastmaster: Toastmastern har som uppgift att presentera talare och introducera varje nytt moment under mötet.

Grammarian: Den huvudsakliga uppgiften för grammarian är att kommentera på talarnas språkbruk.

Ah-counter: Ah-countern räknar hur ofta talarna använder onödiga ord och ljud, såsom ah, eh, liksom, typ, osv.

 

Hur ser mötena ut?

Ett typiskt möte har följande struktur:

1. Presidenten öppnar mötet och introducerar gästerna (vem som helst kan komma som gäst). Därefter presenteras Toastmastern.

2. Toastmastern presenterar Ah-counter, Grammarian, General Evaluator, Timer, etc.

3. Toastmastern introducerar talarna.

4. Talarna håller sina förberedda tal.

5. Topicsmaster presenterar table topics och vilket teman som kommer beröras. De som vill håller oförberedda tal på ämnen som lottas fram.

6. Toastmastern introducerar General Evaluator.

7. General Evaluator kallar fram Speech Evaluators, Timer, Grammarian och Ah-counter som ger sin feedback. Därefter görs en utvärdering av mötet i sin helhet.

8. Toastmastern presenterar eventuella utmärkelser.

9. Presidenten avslutar mötet.

 

Varför är Toastmaster relevant för skrivande?

Jag kan nämna flera anledningar varför jag ser fördelarna med Toastmaster, inte minst för mitt skrivande och min framtida författarkarriär.

1. Bli en effektiv kommunikatör

Att effektivt kommunicera idéer, tankar, budskap etc. är nödvändigt om man vill lyckas inom skrivandet. När man tvingas komprimera sitt material till fyra eller fem minuter kvävs det att man hittar kärnan i det och kan kommunicera det i så få ord som möjligt. Det går inte att sväva ut på sidospår. Reaktionen från mottagarna är dessutom omedelbar. Till skillnad från skrivarprocessen, där det kan ta ett eller två år från att man börjar skriva till att den första responsen kommer, får man omedelbart feedback från publiken. Det kan räcka med ett fåtal sekunder innan man känner att publiken lyssnar, att man får den reaktion som man hoppats på, att historien är fängslande. Eller tvärtom… Man har kort tid på sig att fånga lyssnarna, och om man väljer orden slarvigt tappar man snabbt deras intresse.

2. Hitta intressanta berättelser

Mötena ger inspiration till berättelser. Alla människor bär på intressanta berättelser, och om de ges utrymme brukar de vilja dela med sig av dem. De människor som jag hittills har träffat kommer från vitt skilda bakgrunder, och det enda som klubbens medlemmar med säkerhet delar är viljan att utveckla sin förmåga att kommunicera. Talen kan handla om allt ifrån personliga erfarenheter till samhällsfrågor till expertis inom olika områden, och om talen inte är intressanta kanske åtminstone samtalen efter mötet är det. Bara själva anledningen till att någon väljer att gå till Toastmaster kan vara intressant och ge inspiration till en historia. Även ens egna tal tvingar fram berättelser. Jag har än så länge inte hållit mitt första planerade tal, men jag har börjat spåna på det och känner redan att brainstormingfasen har frambringat mängder av nya tankar och infallsvinklar.

3. Bli en duktig talare

För att lyckas som författare krävs det generellt inte bara att skriva bra böcker; man måste också kunna berätta om dem och marknadsföra sig själv. Stereotypen av den introverte författaren som gömmer sig från offentligheten stämmer sämre idag än den gjorde för hundra år sedan. Många författare får en stor del av sin inkomst från offentliga framträdanden, antingen direkt i form av betalda framträdanden på skolor, bibliotek, mässor etc. eller indirekt i form av ökad publicitet. Att träna upp sin förmåga att tala inför publik har därför stora fördelar. Personligen är dock den ekonomiska aspekten mindre viktig; jag vill främst utveckla mitt talande eftersom jag tycker om att göra det. Dessutom ser jag offentliga framträdanden som uppfriskande avbrott från det annars ensamma arbetet att skriva.

Detta var en kort introduktion till Toastmaster och några av anledningarna till varför jag går dit. Är du själv intresserad så pröva att gå dit som gäst! Det är gratis och brukar, baserat på egna och andras upplevelser, ge mersmak 🙂

5 reaktioner på ”Toastmaster

  1. Vilken otroligt bra grej! Det där låter som något för mig, om jag lyckas hitta tid. Kanske i höst… Jag antar att de har någon lista på orter i Sverige där de finns? Tack för bra tips! 🙂

    1. Ja, jag kan verkligen rekommendera det! Och eftersom det verkade ge dig så mycket att göra det där författarbesöket så tror jag att du kommer få mycket energi från det här också 🙂 Var bor du någonstans? Antar att det finns i de flesta stora städer!

      1. Jättebra tips. Jag bor strax söder om Södertälje och jag har sett nu att det finns grupper i Sthlm, men skulle behöva ngt helst närmare där jag bor. Just nu är agendan full med arbete, skrivande och en kurs i copywriting 🙂 Men kanske till hösen. Låter verkligen hur bra och kul som helst.

        1. Då förstår jag att det blir lite svårt för tillfället. Håller tummarna för att de startar upp något i Södertälje! Vad kul med copywritingkursen! 🙂

Kommentera