Jag har medvetet undvikit att skriva alltför mycket om mitt privatliv eftersom jag inte vill att det ska ta fokus från bloggens kärna. Men för er som är intresserade kommer här en kort uppdatering om vad som pågår i mitt liv för tillfället.

Större delen av januari spenderade jag med att finputsa mitt CV och skriva personliga brev som jag skickade ut till alla möjliga företag. Efter otaliga standardsvar fick jag äntligen anställning som lärarvikarie på Studentvikarie, och tisdagen den 31 januari 08.55 påbörjade jag mitt första vikariat. Jag måste erkänna att jag var lite nervös, inte minst på grund av min delvis felaktiga föreställning om att elever gärna ser det som en sport att skrämma iväg vikarien.

De första sex veckorna var jag runt på olika grundskolor och gymnasier i Lund och Malmö och vikarierade inom alla ämnen som jag kände mig någorlunda komfortabel med. Sedan, för två och en halv vecka sedan, fick jag ett fast vikariat som matematiklärare för en högstadieklass, och där kommer jag att arbeta halvtid fram till sommaren.

Jag ska inte påstå att min föreställning var helt och hållet felaktig, men den har tveklöst förändrats till det positiva. Överlag har jag trivts superbra på de flesta skolor som jag har varit på, och nästan uteslutande har jag mötts med respekt, glädje och nyfikenhet. Jag har inte fått ett enda tuggummi i håret och inte ett enda häftstift på stolen, och jag har inte behövt slänga ut en enda elev ur klassrummet. Jag har mycket positivt att säga om rollen som lärarvikarie, men jag sparar det till framtida inlägg.

Parallellt med jobbet befinner jag mig i slutspurten av min ingenjörsutbildning och planerar att skriva uppsatsen i höst. Jag ska inte tråka ut er med detaljer om statistik utan övergår till mina två nya hobbyprojekt: salsa och Toastmaster. Det förstnämnda syftar till dansen och inte såsen. Jag tog min första kurs våren 2016 och upptäckte en värld som tidigare varit främmande för mig och som jag tycker om allt mer med tiden. Det sistnämnda syftar till en ideell förening dit man kan gå för att träna upp sin retoriska förmåga. Jag var där som gäst första gången för två månader sedan, och nyligen tog jag beslutet om att betala årsavgiften och gå med som medlem. Även detta kommer jag att berätta om i framtida inlägg.

I övrigt försöker jag att balansera livet så gott jag kan (vilket jag inte alltid har varit särskilt bra på), och jag har börjat lära mig att tydligt separera arbete från fritid. Jag prioriterar tiden med vännerna och familjen högt, och jag försöker att se det stora i allting utan att ta livet på alltför stort allvar.

Planerna för framtiden är oklara, och jag älskar att det är så. Nuvarande fokus är att hitta jobb för sommaren, och vad som händer därefter vet jag inte. Vad jag däremot vet är att jag vill skriva en ny roman, och om inget konkurrerande (i så fall måste det vara något spektakulärt) dyker upp kommer jag att påbörja den i slutet av april. De första skissdragen är redan ritade. Sedan december har jag fört anteckningar om min huvudpersons liv, och de senaste veckorna har jag börjat komma honom nära. Men nej, om ni undrar har jag fortfarande ingen titel på romanen. Mitt dokument är döpt till X, men jag planerar inte att behålla den titeln.

Nu vet ni vad som pågår i mitt liv. Som vanligt har jag nystat ut ett antal nya trådar, och jag återkommer snart med någon av dem!

Kommentera